Категории
 
 
 
 
 
 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ИДЕАЛЕН ЧАСОВНИК?

Златни, сребъррни или розово злато? Да посегнем към метална или кожена каиша? Какво с еноси в момента? Ако за тези въпроси мислите в момента, ще се радваме да ви посъветваме в този блог!

Искате ли да изберете идеален часовник, който ще ви пасне перфектно? Ще ви посъветваме как да го постигнете!

ИСТОРИЯ

Часовникът от векове е бил предмете, който е от изключителна стойност за притежателя си. Първият джобен часовник се появява още през 1511 г., когато възможността да скриете времето в джоб означава голяма сензация. Със сигурност не бихте казали, че първият ръчен часовник е екстравагантен аксесоар предназначен само за дами. Въпреки това се превърна в популярно допълнение в цялото общество. В днешно време вече не гледаме на часовниците като на чудо, което ни позволяава да притежаваме времето. Те обаче станаха все по-популярен моден аксесоар, който представя личността или вкуса на собственика и стилно завършва цялостната визия.

КАКВИ ВИДОВЕ ЧАСОВНИЦИ ЗНАЕМ?

Първата стъпка при избора би ттрябвало да е решението какъв вид часочник искате да носите.

Сърцето на всеки часовник е механизъм, който може да бъде механичен или електрически. Механичният механизъм е върхът на изкуството на часовникарството и се задвижва от пружина, която трябва редовно да се разтяга. Механизмът на такива часовници често се оставя да бъде видим за да се подчертае тяхната точност и уникалност. По-често обаче се използват електрически механизми, които са по-точни и ценово по-достъпни. Най-популярният тип е кварцовият механизъм с аналогови стрелки. Дигиталните часовници, които показват времето чрез цифри на дисплея или в комбинация с аналогови стрелки стават все по-популярни.

Механичен, електрически, ръчен или цифров? След като вече сте избрали тип на своя часовник трябва да помислите за повода, по който ще го носите най-често.

ЗА АКТИВНИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ СПОРТНИ ЧАСОВНИЦИ

Идеалният часовник трябва да отразява вашия начин на живот. Ако сте спортен човек вие със сигурност ще оцените издръжлив и водоустойчив часовник с много функции по време на вашите активни дейности. За максималната издръжливост на спортните часовници, за изработката на корпуса и каишката често се използват пластмасови или композитни материали. Любимият спортен часовник е например Cassio G-Shock, които съчетава издръжлив корпус от стомана и пластмаса с надежден кварцов механизъм и е богат на функции. По-скъпите модели допълнително комбинират разширени функции като компас, висотомер, манометър и други. Ако се интересувате от смарт часовници, които имат функции като GPS, барометър, измерване на скорост, сензор за сърдечен ритъм и т.н., трябва да споменем часовника на Samsung или Garmin. Такива часовници могат да се превърнат във вашия пълноценен спортен партньор и да ви предоставят много полезна информация за Вашата активна дейност.

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА ЕТИКЕТА ВЪВ КОМПАНИЯТА

Ако ще носите часовника предимно за обществени или културни събития, посегнете към елегантен часовник. Но носенето на ръчен часовник към официалното облекло има определени правила, които не бива да забравяте при избора му. Часовникът трябва да изглежда дискретен и, ако е необходимо, да се скрие лесно под ръкава. В крайна сметка не искате масивен часовник да деформира маншета или ръкава ви. Материалът на корпуса на часовника трябва да се съчетава с материала на другите бижута, които носите. Изборът на подходяща каишка също е важен. В случай, че избрахте метална каишка важи това, което вече казахме. Ако сте избрали часовник с кожена каишка, не забравяйте, че каишката трябва да съответства на цвета на вашите обувки, колан или чанта. Популярни производители на елегантни часовници за официални поводи са Certina, Citizen, Gant.

ЧАСОЧНЦИ ЗА ВСЯКО СЪБИТИЕ

Ежедневният часовник или универсалният часовник представлява комбинация от естетически изисквания, удобство и издръжливост. Ако не смятате да купувате няколко вида часовници, изберете от популярните часовници на Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Emporio Armani, които съчетават красив дизайн и функционалност. Изберете часовници за ежедневно облекло според актуалните тенденции и не забравяйте, че те трябва да подчертават вашата личност. Ако сте екстравагантен човек, не се страхувайте да експериментирате и посегнете към не толкова традиционен часовник от работилницата на Dolce & Gabana или Versace. Любителите на изчистените дизайни и минимализма ще бъдат привлечени от класическите модели на Daniel Wellington, където можете да избирате между кожени или текстилни презрамки.

ЛУКСОЗНИ ПРОДУКТИ

Копнеете ли за истинско луксозно произведение? В такъв члусай не се колебайте да посегнете към ексклузивни марки като Breitling, Hublot или Tag Heuer, чиято цена варира от стотици до хиляди евро. Не намерихте модела, който вече търсите на нашия уебсайт? Не се колебайте да се свържете с нашия мениджър по продажбите на bondie@bondie.eu.

 

Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да изберете идеалния за вас часовник. Но не забравяйте, че първо трябва да харесате часовника и да се чувствате комфортно да го носите. Ако все още не сте сигурни относно избора, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да ви помогнем!

 
 
 
Вие сте посетили
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пълна (десктоп) версия